Kućni red

Poštovani roditelji!

Upisom Vašeg djeteta u vrtić postali ste dio velike vrtićke obitelji.

Baš kao svaka velika i sretna obitelj i ova naša vrtićka ima određena pravila kojima se rukovodimo u svakodnevnim situacijama. Pravila naglašavaju važnost suradnje obitelji i vrtića (roditeljske odgovornosti) te reguliraju profesionalne obveze i odgovornosti odgojitelja i drugih zaposlenika.

1) Molimo Vas da ulazna vrata vrtića obavezno prilikom ulaska / izlaska zatvorite.

2) Obavještavamo Vas da je radno vrijeme vrtića od 6:00 – 16:30 od ponedjeljka do petka. Ne radimo na blagdane i državne praznike.

3) Dijete u vrtić može dovesti ili odvesti roditelj ili punoljetna osoba koju roditelj ovlasti za preuzimanje djeteta ( pisana izjava ). Maloljetnim osobama nije dopušteno dovođenje ili preuzimanje djeteta. Ukoliko dođe do promjene osoba koje ste naveli obavezno obavijestite matičnog odgojitelja. Osoba koja dovodi / odvodi dijete treba se osobno javiti odgojitelju u skupini.

4) Zabranjen je dolazak po dijete u alkoholiziranom ili drugom psihofizički neprimjerenom stanju.

5) Roditelj je obavezan poštivati ugovorni odnos prava korištenja 10 satnog programa u okviru radnog vremena vrtića.

6) Nakon preuzimanja djeteta u objektu ili na igralištu obveza roditelja je da se ne zadržavaju duže od potrebnog vremena radi sigurnog i nesmetanog boravaka ostale djece, ali i sigurnosti nadzora ulaska i izlaska roditelja i djece tijekom poslijepodnevnog preuzimanja.

7) Preporučamo da dovedete dijete do 8:00 sati radi nesmetanog odvijanja programa. Ako dolazite kasnije zbog opravdanih razloga, bilo bi dobro da dijete doručkuje kod kuće, te da ne donosite peciva, keksiće i sl. u vrtić.

8) Roditelj je obvezan pravovremeno javiti odgojitelju ili ravnateljici bilo kakvu promjenu u obitelji koja može bitno utjecati na dijete ili njegov boravak u vrtiću kako bismo adekvatno djelovali, a u svrhu odgojno obrazovnog usmjerenja djeteta.

9) Nije dopušteno donositi lijekove, sirupe, kapi, vitamine ili nešto slično čime se poboljšava zdravlje djeteta. U slučaju promjene zdravstvenog stanja djeteta roditelj je obvezan dovršiti terapiju kod kuće i s potvrdom nadležnog pedijatra ponovo dovesti dijete u vrtić.

10) Ne možemo primiti dijete s: povraćanjem, proljevom, ušima i svrabom, parazitima u stolici, povišenom tjelesnom temperaturom, gnojnim iscjetkom iz nosa u trajanju dužem od tjedan dana i drugim simptomima zarazne bolesti.

11) Roditelji imaju pravo i obvezu informirati se o razvoju i ponašanju svoga djeteta, prisustvovanju roditeljskim sastancima, radionicama, tražiti individualne razgovore, pratiti informacije na oglasnoj ploči za roditelje.

12) Roditelj je obvezan dostavljati nove brojeve fiksnog i mobilnog telefona te promjenu adrese matičnom odgojitelju u skupini ili ravnatelju vrtića.

13) Redovito pospremajte garderobni ormarić svoga djeteta (odnosite na pranje odjeću namijenjenu za dnevni boravak djeteta, čistite i mijenjajte papuče), a spremačica će obaviti dezinfekciju garderobnih ormarića.

14) Strogo je zabranjeno pušenje u unutarnjim i vanjskim prostorima vrtića.

15) Zabranjeno je uvođenje kućnih ljubimaca u prostore vrtića.

16) Nakon preboljele bolesti dijete možemo primiti jedino uz liječničku ispričnicu. O svakoj bolesti ili promjeni zdravstvenog stanja obavijestite matičnog odgojitelja.

Pridržavanje ovih pravila potrebno je zbog dobrobiti sve djece upisane u naš vrtić.

Zahvaljujemo na poštivanju pravila i kućnog reda!